Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Sås. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Lingonen har blandats in i såsen. Har haft två stycken lammnackar i frysen ända sen sommaren. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Såsen är busenkel men ack så god. Det närmar sig påsk, & jag förknippar påsken med lamm, så hoppa över ägghalvorna i år & testa det här receptet istället
Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
Serveras med smörslungade sockerärtor och morötter tillsammans med såsen. Bräserad lamm skank, tar lite tid att göra, men den sköter sig nästan själv när den väl bräseras
) Kantarellsåsen är helt outstanding. Servera med grönsakerna och såsen. sås,. 3-4 lammkotletter salt svartpeppar smör Grönsaksknyten. 6 potatisar 2 morötter 100 g sockerärter 2 salladslökar bakplåtspapper 1/2 tsk malen ingefära salt peppar smör Kantarellsås. tillbehör 3-4 lammkotletter salt
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Jag slog till på lammstek, som serverades med chevré och potatisgratäng med balsamicosås. Blanda allt i en kastrull och låt det koka ihop i några minuter beroende på hur tjock sås man vill ha