Lammbogmedbenet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
Lägg lammbogen i en ugnssäker gryta, salta & vitpeppra. Efter fem timmar tar man ut ett supermört kött med en maffig vinbuljong, som man använder till dillsåsen
Osso bucco betyder ”benmed hål i”. Känn efter så att benen lossnar lätt från köttet. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Sätt en köttermometer i den tjockaste köttdelen (en precis vid benet). Jag är inte uppvuxen med så många söndagsstekar, men om de förekom så var det på hjort eller rådjur eller så lagade mamma vildand eller fasan istället
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Hittar du inte det i din butik så går det lika bra medrevben där benet sitter kvar. Påsken närmar sig med stora steg (märk väl att vi inte skrev "stormsteg", för ovanlighetens skull är det faktiskt helt vindstilla här på den södra kusten