Lammbog skivor recept

Sommarsnabb lammbog

Sommarsnabb lammbog

4 st Lammbog, skivor. 1. Låt paprikan rinna av. Mixa den med vitlöksklyftan, mandeln, oljan och vinägern. Smaka av med salt
Helstekt lammbog

Helstekt lammbog


Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. När köttet är klart (cirka 70-74 graders innertemperatur), ta ut det ur ugnen och låt vila en stund innan du antingen skär det i skivor eller helt enkelt delar på köttet med två gafflar, som med pulled pork (det kan hända att du behöver låta det stå ytterligare någon timme i ugnen). 1-1 1/2 lammbog
BBQ-grillad lammbog

BBQ-grillad lammbog

Låt svalna lite och skär sedan i skivor. Har ni testat lammbog. Jag har ett recept sedan tidigare då jag gjort lammbogen i ugnen, då kan man även ta tillvara skyn och göra en god sås men den här gången körde jag low and slow på grillen istället
Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Vänd lammbogsskivorna i mjöl som är blandat med salt och svartpeppar. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Pias godaste
 helstekt 
lammbog | Mitt kök

Pias godaste
 helstekt 
lammbog | Mitt kök


Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. När köttet är klart (cirka 70-74 graders innertemperatur), ta ut det ur ugnen och låt vila en stund innan du antingen skär det i skivor eller helt enkelt delar på köttet med två gafflar, som med pulled pork (det kan hända att du behöver låta det stå ytterligare någon timme i ugnen). 1-1 1/2 lammbog
Nigellas lamm med avokadosallad

Nigellas lamm med avokadosallad

För omväxlings skull så är det inte lammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skriv in lammstek i sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har vi istället lammskivor och dom kommer från bogen
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Skär potatisen i tunna skivor och täck kastrullbotten med skivorna. Ringla gärna över lite flytande smör/margarin, eller hyvla några tunna smörskivor och lägg överst
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Italienskt påsklamm

Italienskt påsklamm

1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek. 1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek 1,5 kg potatis 2-3 rödlök 2 klyftor vitlök 400 g små frysta ärtor 2 dl vitt vin färsk rosmarin, repad olivolja salt svartpeppar
Lammgryta från Sicilien

Lammgryta från Sicilien

1 ½ kg skivad lammbog med ben. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan
Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna

1 kilo lammbog eller lammsadel. Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten. 1 kilo lammbog eller lammsadel
Baeckaoffa

Baeckaoffa

500 g lammbog. Marinering dag 1. Skär köttet i lagom bitar. Stoppa köttet i en plastpåse (6-8 liter) och häll i marinaden