Lägg lammbogen i en ugnssäker gryta, salta & vitpeppra. Efter fem timmar tar man ut ett supermört kött med en maffig vinbuljong, som man använder till dillsåsen
Gör sås av skyn och servera med ugnsrostade grönsaker eller potatisklyftor. Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. 1-1 1/2 lammbog
Jag har ett recept sedan tidigare då jag gjort lammbogen i ugnen, då kan man även ta tillvara skyn och göra en god sås men den här gången körde jag low and slow på grillen istället
Gör sås av skyn och servera med ugnsrostade grönsaker eller potatisklyftor. Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. 1-1 1/2 lammbog
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Serveras med kall sås och en vanlig sallad. Kall sås. 1 kilo lammbog eller lammsadel. Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten. 1 kilo lammbog eller lammsadel
Detta är ett experiment signerat herr Mårtensson, ett experiment som han lagat till med både lammbog och, som i lördags, griskinder och båda tyckte vi att dom smakade lika gott
Gjorde här om veckan en köttsoppa på lammbog, rosmarin, tomat och slutligen kål. Grisnacke brukar jag slänga i ugnen för ungefär fem timmar, ofta med asiatiska smaker som ingefära, chili, teriyakisås, palmsocker, sesamolja etc