Forma köttbullar eller järpar. 800 g lammfärs. 800 g lammfärs. Varje grekisk husmor har sitt eget recept på keftedes, som helt enkelt betyder "köttbullar" på grekiska
Dessa lammfärsjärpar eller cevapicici som det kanske egentligen heter var supersmarriga tillsammans med sallad och en vitlökssås i orientbröd eller libabröd
Vi fortsätter på veckans indiska tema med Indiska Lammjärpar. Forma små järpar av färsen. Både jag och Johan tyckte det var överflödigt och det räckte med sås och järpar
Forma till järpar och stick ett spett genom var och en av dem. En rätt som är väldigt enkel att göra, men ändå känns rätt spännande är blomkålstabbouleh med lammfärsspett och myntayoghurt
Jag älskar att göra biffar av lammfärs. I mycket smör, forma till biffar eller järpar, se till att få en fin yta och lägg sedan över i en ugnsfast form
Till detta serverade jag parmesanjärpar. Forma till järpar/avlånga bollar. Parmesanjärpar (4 personer). 500 g lammfärs (går nog även bra med nötfärs). 500 g lammfärs (går nog även bra med nötfärs)
De fingerstora kebaberna av nötfärs (eller lammfärs om du föredrar det) är kanongoda att grilla men går förstås att steka i en grill- eller stekpanna också
Här kommer ett enkelt basrecept på lammfärsjärpar. Blanda med kryddorna och forma till järpar. Lammfärs är något fetare, ca 15%, än nötfärs (som ju är runt 10%) men smakar desto mer och behöver därför inte kryddas lika mycket. 400 g lammfärs. Lägg i en medelvarm panna med smör eller olja i ca 5 minuter på varje sida, ju större järpar desto längre stektid. 400 g lammfärs