Lammfärsbiff getost recept

Chèvregratinerade lammfärsbiffar

Chèvregratinerade lammfärsbiffar

Lägg en skiva getost på varje. 4 skiva getost. Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek löken i smör. Blanda i vitlök och örter mot slutet
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

Koka upp 1 dl grädde, mixa ner 150 g getost utan kanter. 150 g getost utan kant. Tror jag håller på att bli vuxen på riktigt
Getostfyllda Lammfärsbiffar

Getostfyllda Lammfärsbiffar

I senaste nr av tidningen Mitt Kök fanns receptet på lammfärsbiffar, och det såg så gott ut. ca 200 g chevre el annan mjuk getost. Dela getosten i 8 bitar och lägg i mitten på varje biff
Smakrika lammfärsbiffar med tillbehör

Smakrika lammfärsbiffar med tillbehör

Dagens middag blev något så gott som lammfärsbiffar med fetaost, persilja och vitlök, serverade med marinerade morötter, kokta färska rödbetor toppade med riven getost och ris
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

Servera som tillbehör till grillad kyckling, lammfärsbiffar eller som förrätt eller bara ät. 100 gram smulad fetaost, smulad getost eller riven halloumi
En festlig liten brödlös lammburgare med rödbetor och chèvre

En festlig liten brödlös lammburgare med rödbetor och chèvre

Stek lammfärsbiffarna nästan klara. Lammburgare utan bröd men med rödbetor och getost. 4 lammfärsbiffar (ambitiösa gör egna men jag hittade färdiga på Coop. 4 lammfärsbiffar (ambitiösa gör egna men jag hittade färdiga på Coop
Getoströra med honung och rosmarin

Getoströra med honung och rosmarin

Den får mig att vilja äta en stor portion lammfärsbiffar med potatis och getoströra, gärna så fort som möjligt

Lammfärsbiffar med getost

Lägg upp grönsakerna på ett fat med lammfärsbiffarna och toppa med mandel och getost. Sätt ugnen på 150 grader

Getost- och aprikosfyllda lammfärsbiffar

Sätt en strimlad aprikos på varje köttfärsplatta och en skiva getost på. 100 g mjuk getost (vitmögel). Låt aprikoserna vara i blöt en timme

Lammrostbiff med primörer

Lammfärsbiffar med salsa fresca och primörer. Kokta rödbetor med fransk getost, chèvre, som jag denna gång grillade i ugnen ett tag med franska örter (herbes de Provence), sugarsnaps (en sorts söta bönor som är som tjocka sockerärtor), grillad zucchini smaksatt med citron, chili och olivolja, en tomatsallad på coctailtomater med olivolja, timjan och salt samt en stor härlig grönsallad med balsamvinäger och en god olivolja

Tankar om mat i en bil på väg genom europa

På kvällen gjorde jag en liten skördemåltid som bestod av crostini med bondbönsröra, rödbetscarpaccio och små lammfärsbiffar kryddade med vitlök, chili och spiskummin (ej med på bild och inget recept)