Lammfärsbiffar med fetaost recept

Lammfärsbiffar med fetaost och oliver

Lammfärsbiffar med fetaost och oliver

Blanda färsen med ägg, smulad fetaost och hackade oliver till en smidig smet. Biffarna serveras med ugnsbakade potatisklyftor och tsatsiki
Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
LAMMFÄRSBIFFAR MED FETAOST

LAMMFÄRSBIFFAR MED FETAOST

Veckan fick en bra början med smakrika lammfärsbiffarmedfetaostfyllning från bloggen Mata mig. LAMMFÄRSBIFFARMEDFETAOSTFYLLNING
Lammfärsbiffar med fetaost och ajvarsås

Lammfärsbiffar med fetaost och ajvarsås

 Servera tillsammans med  stekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli. Ajvar relish är en kryddig grönsaksröra med rötter i Balkan som innehåller paprika och aubergine
Lammfärsbiffar med fetaost och ajvar

Lammfärsbiffar med fetaost och ajvar

Fetaosten ger också extra smak och gifter sig väldigt fint med ajvarn och lammfärsen. Speciellt om man serverar det med cous cous, som är snabblagat
Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Jag gjorde väldigt goda lammfärsbiffar till middag härom dagen. Kryddningen blev perfekt, med citron, vitlök och persilja
Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Dessa färsbiffar var goa medfetaost i dem och fetaostcream och rostad potatis. Rosta potatis med olivolja, röd balsamvinäger, salt, peppar och timjan
Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Servera med ugnstekta potatisklyftor och gärna med en god röra på mosad fetaost blandad med lite yoghurt till lagom konsistens
Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Denna gången blev det dock något annat, lammfärsbiffar fyllda medfetaost, till detta gjorde jag en tzatziki och klyftpotatis i ugnen