Lammfilé getost recept

Örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin

Örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin

Lammfilé400-500 g lammfilé 1,5 dl blandade örter, hackade (persilja, basilika, timjan, rosmarin) 1 klyfta vitlök, hackad 0,5 tsk svartpeppar, nymald. Potatisterrin1,2 kg potatis 2 dl crème fraîche, lätt 200 g chèvre, fransk getost 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymald 2 ägg (stora) 1 dl persilja, finhackad 1 dl basilika, finhackad
Getostcreme till lammfilén

Getostcreme till lammfilén

200 g getost. Riv ner osten på den grova sidan på rivjärnet i creme fraichen. Mosa ihop cremen med en gaffel, pressa i vitlöken och hacka och rör sist i persiljan
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Som tillbehör blev det getostrisotto med liten gremolata. Rör ner parmesanosten och getosten och smöret
Lördagsmaten blev idag istället...

Lördagsmaten blev idag istället...

En LCHF-middag med lammfilé på salladsbädd med gratinerad getost och honung toppat med valnötter. Stek lammfilén ett par minuter på varje sida

En lyckad kväll

-)Velade sedan mellan fasanbröst med kantarell-och calvadossås och lammfilé med pesto och rödvinssky
Lammytterfilé med rostad potatis

Lammytterfilé med rostad potatis

Putsa lammfilén och krydda den runtom med salt och peppar. Skär bort kanterna på getosten och stavmixa den med crème fraîche till en slät kräm

Lammfilé med rödbetsbulgur och getost

Servera köttet med bulgur och getostägg. 1. Koka upp buljongtärning och salt i 2 dl vatten. Häll i bulgur, rödbetsstrimlor och salladslök
Lammfilé med potatisgratäng

Lammfilé med potatisgratäng

Lamm hör påsken till och den inleddes med att jag lagade lammytterfilé med potatisgratäng och en getost tsatsiki med mango
Grillad örtkryddad lammfilé

Grillad örtkryddad lammfilé

Kristin Johansson 4 personer, cirka 40 minuter Grillad örtkryddad lammfilé med råstekt potatis 400 g lammytterfilé 1. 5 tsk nymald svartpeppar 600 g potatis olja salt & peppar 1 dl crème fraîche 100 g getost smörgåskrasse 1 rödlök Så här 4 personer. 100 g getost

Gratinerad snackpaprika med getost

Vi åt dem som tillbehör till lammfilé med rosmarinsås och hasselbackspotatis. Gratinerad snackpaprika med getost blev en ny favorit direkt