Lammfilé med chèvrepotatis och klassisk Butlersås (4 portioner). Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 50-60 minuter. 600 gram lammfilé. Lammfilé med chèvrepotatis och klassisk Butlersås (4 portioner). 600 gram lammfilé
Lägg över köttet i en ugnsform och stick i en termometer. Lammfilé. Lägg lammfilén på såsen. Sätt ugnen på 120 grader. Laga klart i ugn tills köttet uppnått en innertemperatur på 53 grader. 300 g lammfilé. Lammfilé300 g lammfilé 1 krm salt 0,5 krm peppar 2 klyftor vitlök, krossade några kvistar färsk timjan smör och olja, till stekning
Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in i ugnen och stek cirka 15 minuter tills örtmassan är lätt brynt. 4 lammfiléer à 125 g
Klicka eller spritsa upp i ugnsfasta portionsformar. Lammfilé. Lammfilé. 1 kg lammfilé (Gärna ekologiskt). Lägg över i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i ugnen till 58-60 graders innertemperatur, ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. 1 kg lammfilé
Koka broccolin och stek lammfiléerna som du kryddat med salt, peppar och rosmarin. Baka i ugnen i ca 200 grader tills de blir gyllene och är helt mjuka och med fin stekyta
Parera lammfilén fri från senor, behåll kappan och skär kryss i den. lammfilé (helst med kappa). Salta och peppra och fortsätt tillagningen på galler i ugn vid cirka 130° i 10 minuter. Låt lammfilén vila i 10 minuter innan den skivas
lammfilé [ca 800 g]. 1lammfilé [ca 800 g] svartpeppar rosmarin vitlök salt smör, till stekning rapsolja, till stekning. Lagas i varm ugn ca 225 grader till temp uppgår till 55 grader. Stäng av ugnen, låt köttet stå kvar tills temp är ca 65 grader och blir ljust rosa
Skär lammfilén i portionsbitar och lägg på tallriken. Ugnstektlammfilé (4 pers). Sätt på ugnen på 125 grader. Lägg över på ett ugnssäkert fat och tillaga köttet mitt i ugnen i ca 25 minuter
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…