Lammfärsbiffar. Blanda därefter samman alla ingredienser, utom fetaosten. //Malin Lammfärsbiffar. Smula ner fetaosten i färsen, variera storlek på "smulor", gott med lite större bitar också
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
150 g fetaost, grovt smulad. Biffar 600 g lammfärs 150 g fetaost, grovt smulad 2 klyftor vitlök, rivna 1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad 150 g urkärnade kalamataoliver salt och peppar olivolja, till stekning
Dessa färsbiffar var goa med fetaost i dem och fetaostcream och rostad potatis. 100 gr fetaost. 100 gr fetaost smulas och blandas med två rågade msk cream fraîche, peppar och förse basilika. 100 gr fetaost. 100 gr fetaost
)Till 4 pers400 gr lammfärs1/2 gul lök1 vitlöksklyfta1 äggRivet Skal av 1/2 citron1 msk persilja (fryst eller färsk)1-2 tsk färsk timjanCa 2 tsk saltNymald svartpeppar1/2 pkt fetaost (100gr), hackad i små bitar Finhacka lök o vitlök och blanda ihop alla ingredienser i en bunke
Forma fyra biffar och peta in lite smulad fetaost i mitten på varje biff. Servera med ugnstekta potatisklyftor och gärna med en god röra på mosad fetaost blandad med lite yoghurt till lagom konsistens