Av skyn som blir över från biffarna gör man sedan en sås. Idag blev det lammfärsbiffar med en kryddblandning ifrån Änga Gård som heter "Äventyrslusta" bestående av
Sås. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Sås. Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock, ca 4 minuter. Blanda passerade tomater, honung, pressad vitlök, sambal oelek, fond och oregano
Veckan fick en bra början med smakrika lammfärsbiffar med fetaostfyllning från bloggen Mata mig. Servera med en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite röd chili, en halv riven vitlöksklyfta och mynta och en sallad med tomat, mangold, fetaost och persilja samt ev klyftpotatis smaksatt med flingsalt, peppar och rosmarin
Sila såsen innan servering. Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen. 1Gurk- och yoghurtsås2,5 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 klyfta vitlök, finriven 10 cm gurka, fint tärnad salt, nymalen svartpepparBörja med att röra samman yoghurt med en riven vitlök och fint tärnad gurka till såsen
Gjorde häromdagen lammfärsbiffar som jag fyllde med mozzarellaost & fetaost. Sås. Blanda ingredienserna till såsen i kastrull och låt koka några minuter