Av skyn som blir över från biffarna gör man sedan en sås. Idag blev det lammfärsbiffarmed en kryddblandning ifrån Änga Gård som heter "Äventyrslusta" bestående av
Lammfärsbiffar. Såsen blev en snabblagad variant, som även är mycket god. Om man då tillsätter lite smaker som "gifter sig" bra med lamm så blir det är succé
Sås. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Sås. Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock, ca 4 minuter. Blanda passerade tomater, honung, pressad vitlök, sambal oelek, fond och oregano
Veckan fick en bra början med smakrika lammfärsbiffarmed fetaostfyllning från bloggen Mata mig. Servera med en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite röd chili, en halv riven vitlöksklyfta och mynta och en sallad med tomat, mangold, fetaost och persilja samt ev klyftpotatis smaksatt med flingsalt, peppar och rosmarin
Sila såsen innan servering. Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
Om du tycker att såsen blir för lös så red med lite maizena. Nu är det inte bara svamptider även mandelpotatisen har sin bästa tid nu, eftersom mandelpotatis lätt kokar sönder är det enklast att koka den med skalet på
Servera såsen kall. Idag blev det lammfärsbiffar till lunch. Blanda creme fraichen, soltorkad tomat och fetaost till en röra, smaka av med salt och peppar
Går snabbt att slänga ihop och smakar underbart somrigt, fräscht och medelhavsaktigt. Vi åt bulgur till och en grönsallad med granatäppledressing och ett glas vin