När man får tag i svenska lammkotletter i affären då blir man lycklig. Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grilladelammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata. Tänk på att lammkotletter är ganska små så räkna med minst tre kotletter per person
Nu är det bara att lägga upp de nygrilladelammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Servera lammkotletterna med salladen och grillade citroner. Salta och peppra lammkotletterna. Det går alldeles utmärkt om man vill att byta ut lammkotletterna mot t ex entrecôte eller karré
4 Grillade grönsaker 1 stor aubergine (à ca 500 g) 1 zucchini (à ca 400 g) 2 röda paprikor 2 stora rödlökar 0,8 dl olivolja + till pensling rivet skal och juice av 1 citron 1 msk repad timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lammkotletter 2 vitlöksklyftor 1 kg lammkotletter 1/2 dl olja flingsalt och svartpeppar Vitlökscrème 1 hel vitlök med skal 2 tsk olja 3 sardellfiléer 2 dl crème fraiche 1 tsk flingsalt 1 tsk socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. 4 lammkotletter (à 125-150 g). Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över den i dubbla plastplastpåsar