ugn eller grill spelar ingen roll. Lammracks på grillen är alldeles fantastiskt gott. Ugns-Inner-Tillagningtemp °Ctemp °CminuterRött, lätt rosa150-20055-6515-30Rosa 150-20065-7025-45Genomstekt150-20070-75°C40-60 Så nu till det viktigaste - marinaden
När jag äntligen fick provat att tillaga lammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
Under tiden köttet är i ugnen tillagar du en sås på marinaden i stekpannan. Med lite inspiration från Kreta vi precis besökt bestämde vi oss för att skära ut lammracks, det är ju så gott och ser så fint ut
Lägg lammracken på en ugnsplåt. Ugnsbakade grönsaker som i Provence. Varva grönsakerna i ugnsform. Sätt ugnen på 175 grader. Stek klart köttet i ugnen i ca 10–15 minuter beroende på hur välstekt kött som önskas. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills grönsakerna fått fin färg
Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt. 6st Lammracks1msk Olivolja2st Vitlöksklyftor1tsk MyntaSalt & peppar från kvarnGrönsaksragu. Lammracksen, gnid in racksen med oljan och kryddorna, stek i en panna runt om till en fin gyllene färg runt om, efterstek i ugn ca 120g till 58g i innertemperatur, använd en stektermometer. När lammracksen är klara så låter ta ut dem ur ugnen och låt vila i ca 10min, skär i portionsbitar, under tiden så fräser du på grönsakerna i oljan och vitlöken. 6st Lammracks
Ugnen stelnade något och gick därefter från lekplatsen likt en skämd hund. Gröten som idag får utgöra den stadiga frukosten tillreds och nog fan ligger där en rad med lammracks i kylen då jag sträcker mig efter mjölken
Lägg upp dem i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 150°C. Stoppa in en termometer i mitten på en av racksen och ugnsbaka till en innertemperatur på 57°C för ett rosa kött. 2 st rader lammracks
Bryn de rumstempererade lammracksen tills de får en fin färg. Håll grönsakerna varma i ugnen och sätt sedan på grillen någon minut innan du tar ut dem så får de en härligt krispig yta
Närmare bestämt av lammracks. Dessutom är lammracksen otroligt trevliga att presentera på tallrik. Tillbehöret idag kanske inte är något man brukar förknippa med just lammracks, men jag tror att det kan bli bra kombination
Då är det påsk igen och vi inledde påsken igår med att laga lammracks. Lammracksen kryddades med vitlök och rosmarin och de blev väldigt goda och saftiga