Lammracks ugn recept

Lammracks, oj oj oj så gott!

Lammracks, oj oj oj så gott!

ugn eller grill spelar ingen roll.  Lammracks på grillen är alldeles fantastiskt gott.     Ugns-Inner-Tillagningtemp °Ctemp °CminuterRött, lätt rosa150-20055-6515-30Rosa 150-20065-7025-45Genomstekt150-20070-75°C40-60  Så nu till det viktigaste - marinaden
Lammracks med sötpotatiskaka och balsamicosky!

Lammracks med sötpotatiskaka och balsamicosky!

När jag äntligen fick provat att tillaga lammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

Under tiden köttet är i ugnen tillagar du en sås på marinaden i stekpannan. Med lite inspiration från Kreta vi precis besökt bestämde vi oss för att skära ut lammracks, det är ju så gott och ser så fint ut
Lammracks

Lammracks

Placera köttet i en ugnsform som precis täcker köttet. Lammracks är så enkelt men känns ändå lite extraordinärt
Lammrack med basilikasås med ugnsbakade grönsaker som i Provence

Lammrack med basilikasås med ugnsbakade grönsaker som i Provence

Lägg lammracken på en ugnsplåt. Ugnsbakade grönsaker som i Provence. Varva grönsakerna i ugnsform. Sätt ugnen på 175 grader. Stek klart köttet i ugnen i ca 10–15 minuter beroende på hur välstekt kött som önskas. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills grönsakerna fått fin färg
Lammracks med grönsaksragu och rotfruktsgratäng

Lammracks med grönsaksragu och rotfruktsgratäng

Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt. 6st Lammracks1msk Olivolja2st Vitlöksklyftor1tsk MyntaSalt & peppar från kvarnGrönsaksragu. Lammracksen, gnid in racksen med oljan och kryddorna, stek i en panna runt om till en fin gyllene färg runt om, efterstek i ugn ca 120g till 58g i innertemperatur, använd en stektermometer. När lammracksen är klara så låter ta ut dem ur ugnen och låt vila i ca 10min, skär i portionsbitar, under tiden så fräser du på grönsakerna i oljan och vitlöken. 6st Lammracks
Lammracks med kantarellpytt

Lammracks med kantarellpytt

Lägg i en form eller på ett ugnsfast fat. Putsa lammracksen från senor. Bryn lammracksen runt om, salta och peppra
Örtbakade lammracks med ugnsrostade rotfrukter

Örtbakade lammracks med ugnsrostade rotfrukter

Bryn de rumstempererade lammracksen tills de får en fin färg. Håll grönsakerna varma i ugnen och sätt sedan på grillen någon minut innan du tar ut dem så får de en härligt krispig yta
Lammracks med rödvinssky

Lammracks med rödvinssky

Lägg lammracksen på en plåt med bakplåtspapper. Servera lammracksen med mos, kokta haricots verts och rödvinssky
Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Närmare bestämt av lammracks. Dessutom är lammracksen otroligt trevliga att presentera på tallrik. Tillbehöret idag kanske inte är något man brukar förknippa med just lammracks, men jag tror att det kan bli bra kombination
Lammracks med chevrésås

Lammracks med chevrésås

Då är det påsk igen och vi inledde påsken igår med att laga lammracks. Lammracksen kryddades med vitlök och rosmarin och de blev väldigt goda och saftiga