Spetten kan göras på lammentrecote, lammrostbiff eller lamminnanlår. Låt köttbitarna ligga och gotta till sig i den goda marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem pågrillen så blir de underbart goda
Marienera lammrostbiffar i olja, soja, massor av vitlök, rosmarin, salt och peppar. Efter en minisemester och EN dag på jobbet var det visst fredag igen
Grillapå hög direkt värme. Marinera köttet i en plastpåse som knyts ihop. Receptet kommer från boken ”Grill – Bonniers stora bok om att grilla” och är skriven av Jens Linder och fotograferad av Stefan Wettainen
Gnid in lammrostbiffarna i olja och grilla dem på en medelvarm grill i ca 10-15 minuter. Låt de vila ca 5 minuter på skärbrädan innan de glaseras med honung. 2 lammrostbiffar á ca 190 g
Kokta rödbetor med fransk getost, chèvre, som jag denna gång grillade i ugnen ett tag med franska örter (herbes de Provence), sugarsnaps (en sorts söta bönor som är som tjocka sockerärtor), grillad zucchini smaksatt med citron, chili och olivolja, en tomatsallad på coctailtomater med olivolja, timjan och salt samt en stor härlig grönsallad med balsamvinäger och en god olivolja
Jag åt lammrostbiff med oliver och tomater och den var magnifik. I Stockholm träffade vi en gammal gymnasiekompis till mig och vi träffades för en middag påGrill
Lammrostbiff med ljummen tomat- och parmesansallad. Jag förstår inte dem som köper den billigaste av kol, på säg ICA och sedan grillar med öppet lock och hävdar att det är för den goda och rökigare smakens skull som kolgrill är att föredra