Sila såsen. När köttet vilar ( gärna inlindat i aluminiumfolie ) rör ner 2 dl vin i stekpannan där köttet varit, koka ner, smaka av med lite buljong och red såsen med maizena utrört i det vita vinet
Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban till vinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Mixa såsen med lättmjölk till skum med en stavmixer precis innan servering. Jag hade en bit lammrostbiff i frysen som jag utgick ifrån, belugalinser har jag aldrig provat på att använda och pumpacrème av butternutpumpa är något jag har hört talats om länge men heller aldrig gjort
Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor. Så när jag hittade en sås som baseras på just rostad vitlök så lät det ju riktigt gott
Tanken var att ge karrén samma behandling som jag med förkärlek ger en lammstek eller lammrostbiff. I flera års tid har långlagad fläskkarré i tomatsås varit en av mina absoluta favoriträtter
Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Här ihop med karljohansvamp- och tryffelfylld pasta och lammrostbiff. Tack vare vinet och grädden behöver du ingen sås utan den här agerar sås + varma grönsaker
Söndagsmiddag – Kolgrillade spett med såser – mezestyle. Laxbiffar med sallad och snabb kall sås. Lammrostbiff med ljummen tomat- och parmesansallad 250 g ricotta