Häll bort vattnet innan servering och värm linserna på låg temperatur tillsammans med lite olivolja. Jag hade en bit lammrostbiff i frysen som jag utgick ifrån, belugalinser har jag aldrig provat på att använda och pumpacrème av butternutpumpa är något jag har hört talats om länge men heller aldrig gjort
Oxfilén visade sig inte vara en oxfilé, utan en lammrostbiff. Stek köttet till önskad temperatur. Oxfilén som visade sig vara lammrostbiff, var kanske det enda jag kunde identifiera som användbart utan en grundligare obduktion med efterföljande dissekering
Som huvudrätt lagade jag lammrostbiff med belugalinser och fikon rödvinssås. Blev sjukt gott men tyvärr glömde jag lägga på alarmet på min stektermometer (som skulle pipa vid 48 grader, men istället märkte jag misstaget när temperaturen på köttet redan var vid 52 grader) så köttet blev nästan genomstekt. Lammrostbiff (4 port)ca 600g lammrostbiffen bunt med färsk mynta, hackad2 kvistar färsk rosmarin, hackadskalet av en citronhackad vitlök enligt smak (rekommenderar ca 6 klyftor)olivolja2 tsk saltpepparSalta och peppra steken Blanda alla ingredienser med olivoljan, häll på köttet och massera inLägg köttet i (stek) påsar och i kylskåpet för åtminstone ett dygnTa ut köttet åtminstone 2h före tillredningLägg ugnen på 175graderVärm en panna riktigt het och låt ytan av köttet få färgLägg i en stektermometer och programmera in 48 grader (medium) och lägg i ugnenLåt köttet vila i folie i ca 10 min före uppskärning (kom ihåg att kött skärs alltid tvärs fibrarna)Belugalinser smaksatt med bacon (4 port)2 dl belugalinser ca 4 skivor bacon, hackad1 schalottenlök, hackadca 3 dl kalv-eller hönsfondca 1 dl rödvin saltpeppar2 msk smörSkölj linserna noggrantBryn löken och baconet i en panna, lägg i linsernaHäll på av rödvinet och fondenLåt koka i ca 20 min tills linserna är klara (lämna dem med lite tuggmotstånd)Smaka av med, salt, peppar och smörSockerärtor med spenatett paket sockerärtortvå nävar färsk spenat1 schalottenlök, hackadsmörAnsa ärtorna och koka dem snabbt i vatten (i ca 2 min)Tvätta spenatenBryn löken i smöret och tillsätt ärtorna och spenatenSmaka av med saltVitlökskräm100 g solovitlök2 dl grädde1 msk smörsaltSkala vitlöken och blanchera i 4 omgångar i kokande vatten (bitterheten i vitlöken försvinner på detta sätt). ca 600g lammrostbiff
Här har jag serverat dem tillsammans med underbar lammrostbiff som stekts först på hög värme i grillpanna och därefter på låg värme i ugnen för att bli perfekt saftiga och rosa