Det är lite pill att bena ur lammsadeln och man får vara försiktig så att den inte går sönder. Som grönsak till lammsadeln serverade jag mangold och som första huvudrätt canneloni fylld med spenat och ricotto
1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben). 1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben) 0,5 tsk salt svartpeppar, efter smak 0,5 dl persilja, finhackad 1 citron, riven zest 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk finhackad timjan och/eller rosmarin matolja till stekning
1 lammsadel. 1 lammsadel. Ibland så bara lyckas man. Lite av äran måste jag få ta åt mig, även om jag till största delen har råvaran att tacka för fredagkvällens underbara middag
1 kilo lammbog eller lammsadel. Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten. 1 kilo lammbog eller lammsadel
lammsadel. Skiva köttet i centimetertjocka skivor, banka ut dem med handflatan. Dela njurarna på längden, putsa bort eventuella senor, förväll 1/2 minut i saltat vatten
Hittar man inte lammkotletter så är lammsadel ett lika så gott alternativ om inte bättre. - Blåmusslor m/ smak av kokos & koriander -Comtes d` Isenbourg, Gewurstraminer 2011, Alsace-Frankrike- Lammsadel m/ rostade grönsaker & rödbetskräm -Il Cascinone, Castillero Langhe Rosso 2008, Piemonte-Italien- Hemlagad dulce de lecheglass m/torrostade mandlar & valnötter -Svart kaffeMusslorna fick lite av gewurstraminern i sig tillsammans med kokosmjölk och färsk koriander och lime