Lammsadel recept

Grillad Lammsadel

Grillad Lammsadel

Höstgrillning Grilla en hel lammsadel, ja det var första gången jag provat mig på något sådant. Lammsadeln blev dagen innan späckad med skivad Vitlök
Fylld lammsadel

Fylld lammsadel

Det är lite pill att bena ur lammsadeln och man får vara försiktig så att den inte går sönder. Som grönsak till lammsadeln serverade jag mangold och som första huvudrätt canneloni fylld med spenat och ricotto
Örtstekt lammsadel med portvinssås och getostduchesse

Örtstekt lammsadel med portvinssås och getostduchesse

1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben). 1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben) 0,5 tsk salt svartpeppar, efter smak 0,5 dl persilja, finhackad 1 citron, riven zest 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk finhackad timjan och/eller rosmarin matolja till stekning
Citronmarinerad lammsadel

Citronmarinerad lammsadel

Snitta fettkappan på lammsadeln. Citronmarinerad lammsadel 4 port. 1 kg lammsadel. Citronmarinerad lammsadel 4 port. 1 kg lammsadel
Grillat lamm med rosmarin, vitlök och citron

Grillat lamm med rosmarin, vitlök och citron

1 lammsadel. 1 lammsadel. Ibland så bara lyckas man. Lite av äran måste jag få ta åt mig, även om jag till största delen har råvaran att tacka för fredagkvällens underbara middag
Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna

1 kilo lammbog eller lammsadel. Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten. 1 kilo lammbog eller lammsadel
Grillat lammrack

Grillat lammrack

0,8 kg lammrack (halverad lammsadel). Tänd grillen. Rumstemperera köttet. Skär bort senor och fett på köttbiten
Grillade lammracks

Grillade lammracks

1,2 kg lammrack eller lammsadel. 1 klyfta vitlök 1,2 kg lammrack eller lammsadel 1 kvist rosmarin 1 kvist timjan salt och peppar
Svensk panna på lamm

Svensk panna på lamm

lammsadel. Skiva köttet i centimetertjocka skivor, banka ut dem med handflatan. Dela njurarna på längden, putsa bort eventuella senor, förväll 1/2 minut i saltat vatten
Gårdagens 3-rätters!

Gårdagens 3-rätters!

Hittar man inte lammkotletter så är lammsadel ett lika så gott alternativ om inte bättre. - Blåmusslor m/ smak av kokos & koriander -Comtes d` Isenbourg, Gewurstraminer 2011, Alsace-Frankrike- Lammsadel m/ rostade grönsaker & rödbetskräm -Il Cascinone, Castillero Langhe Rosso 2008, Piemonte-Italien- Hemlagad dulce de lecheglass m/torrostade mandlar & valnötter -Svart kaffeMusslorna fick lite av gewurstraminern i sig tillsammans med kokosmjölk och färsk koriander och lime
Etikett under lupp…

Etikett under lupp…

Förutom tonvis med ägg, sill, påskkäringar och lammsadel finns det några härliga belgiska påsköl. Då var påsken 2015 här och med allt vad det innebär