Lapskojs recept

Lapskojs

Lapskojs

Skrivet 2019-02-24 Klockan 16. 16. 00. 4 port. 350 g kokt kött, t ex oxbringa, bog eller fläsklägg. 10-12 potatisar (1 kg)
Lapskojs

Lapskojs

Lapskojs. 4 port. 12-14 medelstora potatisar. gräddmjölkmargarinsaltpeppar1 burk salta bitenSkala potatisen och skär dom i lite mindre bitar
Lapskojs

Lapskojs

Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början
Lapskojs Gammaldags Engelsk

Lapskojs Gammaldags Engelsk

Koka upp nötköttet och skumma väl. Lägg i sidfläsket och löken. Koka under lock i ca 2 timmar eller till köttet faller isär
Lapskojs

Lapskojs

Lapskojs tillhör kategorin svensk husmanskost men verkar inte vara så populär i den yngre generationen
Lapskojs 4 Portioner

Lapskojs 4 Portioner

1. Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från Corn beefen tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk
Lapskojs

Lapskojs

Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen. Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta
Lapskojs

Lapskojs

Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Tyckte det var helt okej. Såg mycket godare ut på bilden, men absolut ätbart
Lapskojs

Lapskojs

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 min, känn med en sticka)
Lapskojs

Lapskojs

Första gången jag testat göra lapskojs helt från grunden, gjorde på fläsklägg som kokat i tre timmar
Lapskojs med rostbiff och dillgurka

Lapskojs med rostbiff och dillgurka

Lapskojs. Lapskojs. Dillgurka. Skär gurka och schalottenlök i tunna skivor. Blanda med äppelbalsamvinäger, salt och dill
15 November Lapskojs

15 November Lapskojs

Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan
Syltakojs snabbt & lätt

Syltakojs snabbt & lätt

Grovriv morötterna, hacka purjolöken i småbitar och skiva syltan. Fräs smöret i en kastrull och lägg i morötterna