Rör smör och lavendelsocker mjukt. Strö på lavendelblommorna. 1ca 1 dl lavendel, torkade blommor. 13 dl lavendelsocker. 1Lavendelsocker3 dl strösocker ca 1 dl lavendel, torkade blommor. 1Skorpor 3 dl lavendelsocker ca 125 g sötmandel 2 ägg 200 g smör, rumsvarmt 150 g mörk choklad 7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulverLavendelsocker. Varva socker och torkade lavendelblommor i en burk och låt smakerna dra in i sockret 1-3 veckor. Värm ugnen till 175 grader (varmluft 160 grader) Sila lavendelblommorna från sockret och spara dem till garnering senare
Lavendelskorpor med chokladbitar. Lavendel och choklad är en fantastisk kombo. Gillar verkligen lavendelns annorlunda smak, den går inte riktigt att beskriva vad det smakar
LavendelLavendeln blommar för fullt och blommorna funkar fint i en sallad eller som dekoration. Blanda ägg, socker, vaniljsocker, mandel, choklad, kardemumma och lavendel
Blanda vetemjöl, bakpulver, hackad mandel, citronskal, lavendelblommor och salt i en bunke. Doppa halva skorpan i smält vit choklad och strö över med lavendel
Och att prova att baka lavendelskorpor kan jag verkligen rekommendera. Men lyckades så klart springa på en buske med lavendel i den soliga backen där trappan slingrar sig upp
Gjorde lavendel & blåbärspannacotta för inte så länge sedan och då jag har gott om torkad lavendel kvar, passade det perfekt att göra lite lavendelskorpor
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och smulad lavendel. 2 tsk lavendel. 2 tsk lavendel. För att det är gott och för att jag faktiskt använder bloggen som uppslagsverk fortfarande
Lavendel är en stor favorit hos mig. Efter en liten runda på Österlen hittade jag äntligen en burk torkad lavendel och eftersom de även hade lavendelsocker inhandlades det också