Lax file med ris recept

Lax med feta- och pestotäcke

Lax med feta- och pestotäcke

Servera med potatis, ris eller pasta det man är sugen på för tillfället och en trevlig sallad. Ta fram laxfiléerna salta och peppra lägg sedan ner dem i formen
Snabb lax med thaismaker

Snabb lax med thaismaker

Detta är en form av gratäng, laxfileér som får puttra i en härlig sås gjord på grönsaker, kokosmjölk och röd curry
Lax med knaprigt täcke av Cashewnötter

Lax med knaprigt täcke av Cashewnötter

Vi gillra att äta den medris, men Quinoa skulle passa, matvete likaså. Laxmed ett knaprigt täcke av cashewnötter och med lite sting av sambal oelek, vitlök och lime, kan det vara något
temavecka lax

temavecka lax

Oftast serverar jag pestolaxenmed pasta och en spenatsallad men det fungerar också bra med mathavre, bulgur eller rött ris
Lax med pestosås i ugn

Lax med pestosås i ugn

ris. Toppa eventuellt med pinjenötter. Värm upp en kastrull med grädde, crème fraiche, pesto smaka av med salt och peppar
Asiatisk lax med riswok

Asiatisk lax med riswok

Servera sedan det stekta risetmedlaxen. Smörj en ugnsform, lägg ner laxen och salta och peppra lätt. Rör sedan ner det tillsammans medriset och låt det fräsa ett tag
5-pepprad lax i kokosmjölk med lax & lime

5-pepprad lax i kokosmjölk med lax & lime

Servera lax & sås medris, frästa sugarsnaps och limeklyftor att pressa över fisken. (Det går fort att fixa laxen så det blir mindre stressigt om riset är klart
Asiatisk lax

Asiatisk lax

Servera med wokade grönsaker och kokt ris. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda salta och kryda med, ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök
Lax Lorensberg

Lax Lorensberg

Servera med potatis eller ris. Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Putsa laxfilén fri från ben
Lax i röd currysås

Lax i röd currysås

Här är det ugnsbakad lax som draperats i den lena såsen och serverats medris och broccoli – enkelt men såå gott
Lax med koreansk touch

Lax med koreansk touch

Så när riset väl är kokt och står och ”vilar”, gör man själva laxen på en kvart. Jag valde att ha japanskt ris till den här rätten
Ugnsbakad lax med sötpotatistäcke och persiljerisotto

Ugnsbakad lax med sötpotatistäcke och persiljerisotto

Eftersom vi hade bladpersilja till laxen så fortsatte vi med den i otton. Vill man så räcker det gott och väl att äta en matig sallad till laxen, sötpotatisen mättar ju en del den också, men eftersom vi var så sugna på risotto så valde vi att ha det till
Mozzarellafylld lax

Mozzarellafylld lax

Fyll laxenmed blandningen. Ta bort skinnet från laxfilén. Lägg laxen på en bit folie, stor nog för att kunna "packa in" den färdigfyllda laxen i