Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten
Lägg i lax/räkröran och ställ kallt. rökt lax. 6 skivor Kavring, mixad med 75 gr smörFyllning. 200 gr philadelhiaost8 msk creme fraiche2 dl hackad rökt lax eller 1 dl hackade räkor och 1 dl hackad rökt lax½ dl silverlök, finhackad1 msk sikromPepparrot, riven, efter smakDill, hackadGräslök, hackadSalt och pepparHacka laxen/räkor i små bitar, rör ihop ost och cremé fraiche, lägg i löken, sikrom, riven pepparrot, dill och gräslök-Rör ner de finhackade lax/räkbitarna. 50 gr löjrom eller sikromDill1 st tunnbrödssegelTunnbrödssegel. Ugnstemperatur 175 grader2 st mjuka tunnbröd2 msk smält smörDillHavssaltSkär tunnbrödet i lagom bitar (se bild), Lägg dem på ett bakplåtspapper, pensla dem på bägge sidor med smält smör och strö på lite dill och havssalt på ovansidan. Grädda ca 10 minuter i 175 grader, tills fin färg. 75 gr smör. 200 gr philadelhiaost. 1 dl hackad rökt lax. 50 gr löjrom eller sikrom. Ugnstemperatur 175 grader
Börja med att skala räkorna & skär laxen i lite mindre bitar. Vänd till sist ner hälften av stenbitsrommen, den finhackade rödlöken, dillen, laxen och hälften av räkorna
Laxcheesecake passar till påsk, till jul, till midsommar och allt där emellan. Vispa osten och cream fraichen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten
En laxcheesecake passar till påsk eller närsomhelst. Ibland har jag gjort den med havskräftor eller räkor i eller så har jag garnerat med räkor på laxcheesecaken
Skär fänkål, selleri och lök i mindre bitar och grovhacka persilja. Tillsätt grönsaker. 400 grlaxfilé, med skinn. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. ICA 400 grlaxfilé, med skinn