Gingravad lax Det här var första gången jag provade att grava lax själv. Till den gjorde jag en gravlaxssås eller hovmästarsås som det också kallas Gott Och Blandat
Grava lax Skär ut laxen i filéer, men låt skinnet sitta kvar. Gnid in laxen med kryddblandningen och lägg ihop filéerna med rikligt med grovhackad dill emellan www.koket.se
Gravad lax till jul på 3 sätt Ska du göra egen gravad lax så är det dags att börja nu eller i alla fall dags att börja inhandla laxMat och odla
Gravad lax med blodapelsin och timjan Gravning, som är en traditionell nordisk konserveringstekning, som blivit en naturlig del i den nordiska matlagningen Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Gravad lax Glöm inte att laxen måste frysas innan eller efter gravning för att förstöra eventuella parasiter. Vänd paketet några gånger under gravningenFarmors mat
Lenrimmad lax med senapskräm Lägg laxen på en bit bakplåts- eller smörpapper. Gnid in laxfilén runtom med salt och strö över sockret på köttsidan mittkok.expressen.se
Sotad lax med asiatisk sås och salladLaxen blir precis lagom salt efter gravningen och sojasåsen som serveras till är salt i sig själv också Mörk o Mat
Fänkålsgravad lax Nästan tre dygns gravning och köttet blev väldigt fast och fint. Förra året var första gången jag gravade laxMumsfillibaba!!!
Gravad lax med dansk hovmästarsås Lägg laxen på ett fat och knid in gravningen. Blanda socker, salt och vitpeppar till gravningen. Dra bort alla små ben ur laxen med en tång Matklubben.nu
Grillad lax på planka Låt den stå lite så ser du hur blandningen tränger in i laxen som lätt gravning. Grillad lax på planka en passande rätt efter sillen på Midsommar Lars-Eriks genväg till gourmetmat
Gravad lax Gnid in laxen med blandningen. Lägg på dillkvistar och lägg laxen i en plastpåse. Vänd på laxen några gånger under tiden Mat 365
Rosépeppargravad lax med senapssås Vänd den gärna några gånger under tiden och beräkna gravningen till två dygn. Skär ut laxen i filéer, låt skinnet sitta kvar www.koket.se
Gravad lax med lättsyltade grönsaker Skrapa bort överbliven gravning och skär rödingen i små tärningar. Gravad lax. Servera med grönsakerna och laxenRecept.se
Rödbetsgravad lax 400 gr lax – se till att alla ben är borta. Frys laxen minst 48 timmar innan gravningen. 400 gr lax. 3 msk socker Elsas Skafferi
Gravad lax Vänd laxen några gånger under gravningen. Ta bort benen i laxen med en liten tång. Skär några skåror i laxskinnet med en vass kniv Recept.se
Rödbetsgravad lax 400 gr lax – se till att alla ben är borta. Frys laxen minst 48 timmar innan gravningen. 400 gr lax. 3 msk socker Elsas Skafferi