Lax ingefära lime kokosmjölk recept

Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

700 g laxsida (gärna mittenbiten). 5 cm ingefära. 2 burkar kokosmjölk. 2-3 lime. 700 g laxsida (gärna mittenbiten) 1 gul lök
, tunt skivad 5 cm ingefära 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 2 burkar kokosmjölk 2 röda chilifrukter, tunt skivade 1-2 msk fisksås 2-3 lime salt 100 g cocktailtomater 200 g ostronskivling 1 kruka koriander jasminris till servering
Lax i röd currysås

Lax i röd currysås

Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter
LAX MED KOKOSMJÖLK I FOLIE

LAX MED KOKOSMJÖLK I FOLIE

Lägg på en klick riven ingefära och gröp ur den tjocka krämen på kokosmjölken (häll bort vattnet). Dela och pressa saften från limen över laxen

Lax i röd curry

Tillsätt riven ingefära och rödcurykrydda och fräs några minuter till. Pressa limen och häll saften i stekpannan tillsammans med kokosmjölk
Lax i röd curry

Lax i röd curry

Tillsätt riven ingefära och rödcurykrydda och fräs några minuter till. Pressa limen och häll saften i stekpannan tillsammans med kokosmjölk och fisksås

Thaistyle med lax och räkor

Skiva och stek champinjonerna i olja tills de blir gyllene, tillsätt vitlök, röd currypasta och ingefära och fräs ytterligare någon minut
Varm mangoldsallad med kokosmjölk

Varm mangoldsallad med kokosmjölk

Den varma salladen fick sedan dela tallrik med en bit lax som vi lagat till i ugnen, dom indiska smakerna passar kanoners bra till den lite fetare laxen, och på en tallrik hamnade även ris som fått härligt gul färg av gurkmeja
THAICURRY MED LAX

THAICURRY MED LAX

Fräs schalottenlök, vitlök, chili och ingefära i olja i en stor wok eller stekpanna med höga kanter. lime i klyftor