Lax inkokt recept

Inkokt lax med skarpsås

Inkokt lax med skarpsås

Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag. 1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 msk skånsk senap2 msk vitvinsvinäger2 msk hackad dill2 msk hackad gräslökSalt och nymalen vitpepparSkär laxen i portionsbitar. 600 g laxfilé av mittbit utan skinn
Inkokt lax med räktopp

Inkokt lax med räktopp

Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på den varma lagen. Låt laxen kallna i lagen. Ta upp laxen och lägg på ett fat
Inkokt lax

Inkokt lax

400 gr laxfilé, med skinn. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. ICA 400 gr laxfilé, med skinn
Inkokt lax med täcke

Inkokt lax med täcke

Inkoktlax är ju bara såå gott och än en gång ett recept som är enkelt.  Låt laxen kallna i lagen och helst ligga i den kallt över natten
Inkokt lax med vårprimörer och dillkräm

Inkokt lax med vårprimörer och dillkräm

Lax. Lägg laxbitarna i en form. Ta upp laxbitarna ur lagen och lägg upp på ett fat. Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Låt småkoka 5 minuter och slå sedan lagen över laxbitarna. 600 g Laxfilé Färsk
Inkokt lax

Inkokt lax

4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) laxfilé(er) , ca 150 gr/st, portionsbitar Lag 1 l vatten 4 st lagerblad , 4-5 15 st kryddpepparkorn , 15-20 1 st gul lök 1 st morot 0,5 dl ättiksprit , (12%) 1 msk äppelcidervinäger 1 msk salt 0,5 kruka(or) färsk dill , stjälkarna från dillen som används till såsen Dillsås 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 msk äppelcidervinäger 0,5 kruka(or) färsk dill , 1 knippe 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm peppar , krydda efter smak Tillbehör 4 st ägg 24 st räkor Köp receptet
Klassisk inkokt lax

Klassisk inkokt lax

Inkoktlax. Lägg laxen i en ugnsfast form med kant. Ta ut formen och låt laxen svalna i lagen. Sätt in laxen med lagen i kylen
Inkokt lax är inte alltid lätt…

Inkokt lax är inte alltid lätt…

Till dess bjuder jag på en riktigt god inkoktlaxrätt där syran i vinet fått gosa till sig med den färska laxen
Inkokt lax

Inkokt lax

När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sin lag med lock på. Låt gärna laxfiléerna ligga några timmar i lagen i kyla
Inkokt lax

Inkokt lax

8 ca 800 g laxfilé (med skinn) 1/3 purjolök 1 morot 1 l vatten 3/4 dl rödvinsvinäger 2 lagerblad 2 tsk salt 1 1/2 msk socker 1 krm svartpepparkorn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong