Pak choy – som också ses gå under namnet pak soi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens
Lax. Kinakål. Salta och peppra lite lätt och lägg laxen i en ugnsfast form. Skölj och grovstrimla kinakålen och skölj och skär blomkålen i mindre bitar
Lax. Kinakål. Salta och peppra lite lätt och lägg laxen i en ugnsfast form. Skölj och grovstrimla kinakålen och skölj och skär blomkålen i mindre bitar
Strimla kinakålen. Torka av laxen med hushållspapper och lägg i en ugnsfast form. Tillaga laxen mitt i ugnen, ca 8 minuter. 2 bitar laxfilé. 6 st blad kinakål
Lägg strimlad kinakål i botten på tallriken, lägg kålwoken och laxen ovanpå och häll över såsen. Skär laxen i 4 portionsbitar. 600 g laxfilé utan skinn
Fräs potatis, purjolök och kinakål i lite smör. Gnid in laxbitarna med lite olja och havssalt. Lägg upp den varma potatissalladen som en bädd för laxbitarna och häll ginger glaze över laxbitarna