Rör i tomatpuré och currypasta. Slå över Milda mat & visp och kokosmjölken, tillsätt morot och schalottenlök och låt sjuda i ca 10 minuter. 1-2 msk rödcurrypasta. 2½ dl kokosmjölk. 250 g gr lax
Gör så härFräs grönsakerna, utom bambuskott och haricots verts, i en gryta/wokpannaHäll över kokosmjölkLåt koka upp och puttra några minuterSmula i buljongtärningenSmaksätt med grön currypastaSpäd ev med vatten eller mer kokosmjölkSmaka av med salt och ev mer grön currypastaLägg med bambuskotten och låt koka tills allt börjar bli mjuktTillsätt haricots verts och rör omSmaka av innan fisken tillsättsLägg i laxkuberna, utan att röra omLåt koka uppDra sedan av grytan från värmen för att inte överkoka fisken Låt fisken gå klart i eftervärmen några minuter
Lös upp currypasta i kokosmjölk i en gryta. 500g lax i bitar1 tsk rödcurrypasta1 krm fisksås400 ml kokosmjölk10 sockerärterkoriander150 g skalade räkor1/2 dl färskpressad limesaftsaltpeppar1/2 dl hackad gräslökSå här gör Du. Lägg i laxen och sjud 5-6 min. 500g lax i bitar. 1 tsk rödcurrypasta. 400 ml kokosmjölk
Hade även en bit lax i frysen så lax och torsk fick samsas i en ugnsfast form tillsammans med grönsaker och thaiinspirerade tillbehör som ananas, kokosmjölk och rödcurry
ThaisoppaEnkel soppa med kryddig smak och lax. Tillsätt kokosmjölk och rödcurrypasta. Blanda ihop en sås på lite fisksås, soja, socker och lite rödcurry, häll över
Bra att ha Rökt lax Osötad äpplemos Mörk choklad Osötad, koncentrerad äpplejuice, ekologisk Te och kaffe Grönt te Örtte Rött te Vitt te Ekologiskt kaffe Kyldisk Ägg Havremjölk Havregrädde Rismjölk Sojamjölk Sojayoghyrt Yoghurt med levande bakteriekultur (om ni tål mjölk) Fil, typ a-fil eller hälsofil (om ni tål mjölk) Turkisk och grekisk yoghurt (om ni tål mjölk) Rena fruktjuicer Ekologiskt smör (om ni tål mjölk) /Ulrika