Bre över en tinad laxfilé och lägg i en ugnssäker form. Lax med jordnöts, ingefära och kokostäcke (1 person). Rör ihop 1/2 msk jordnötssmör, 1 krm torkad ingefära och 1 msk kokosmjölk. 1 krm torkad ingefära. 1 msk kokosmjölk
Blanda kokosmjölk, currypasta, vitlök och ingefära i en skål. Detta är en form av gratäng, laxfileér som får puttra i en härlig sås gjord på grönsaker, kokosmjölk och röd curry
Koka upp kokosmjölk med salt, chilipulver, finhackad vitlök och finhackad ingefära, tillsätt grönsaker (välj gärna andra grönsaker istället för ärtor och blomkål efter säsong) och koka halvmjuka
Ingefära, kokosmjölk och lime passar utmärkt ihop. Bred över fisken och slå över kokosmjölken. Blanda samman, salt, ingefära, farinsocker, lime och pressad vitlök
Häll på kokosmjölken, låt stå och puttra och rör om då och då. Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter