Inkokt lax tycker jag ska ätas med pressgurka och dillmajonäs. Och nu är laxen inlagd till sillunchen. Receptet på den här citroninkokta laxen kommer från boken â€Stora boken om fisk och skaldjurâ€
Servera laxenmeddillmajonäs, kokt potatis och gratinerade champinjonhattar. Kläm citronsaft över laxen, smula över flingsalt ett par tsk och ta ett par varv med pepparkvarnen över laxen
Vi bestämde oss för att grilla lax och köpte således en stor fin bit med skinn. Till detta hade vi nypotatis som vi hade kokat och blandat med bladspenat, grön och vit sparris, samt en hemmagjord dillmajonäs
Servera laxen kall meddillmajonäs och pressgurka. Putsa laxfilén, d v s skär bort alla hinnor, plocka ut ryggbenen med en pincett eller tång och skär loss skinnet
Bred ut dillmajonäsen ovanpå laxen. Dagens fiskmiddag blev laxmed få ingredienser som jag blev tipsad om i går på Facebook när jag efterlyste bra lax-recept
Stekt laxmed extra smör, rostade morötter, tomat/rödlök/fetaostsallad, sås gjordpå creme fraiche och dillmixen från SpireaTvå dagar i rad har det blivit lax till middag, vilket inte är helt fel
Det här inlägget postades i Föräldraledigt, Joseph, Mat och har märkts med etiketterna ättika, dill, dill- och senapsmajonäs, dillmajonäs, inkokt, inkokt lax, lax, majonäs, senap, senapsmajonäs