Lax primörer recept

Ugnsbakad lax med sesamstekta primörer, 4 port

Ugnsbakad lax med sesamstekta primörer, 4 port

Lägg laxen i ugnsfast form, salta och peppra och. Serveras varmt tillsammans med laxen. 500 gr lax i bit. baka sedan laxen till en innertemperatur på 42 grader, ca 8 min. 500 gr lax i bit
Lax med basilikasås och primörer

Lax med basilikasås och primörer

Vi åt lax med basilikasås. Salta och peppra laxen och sätt på ett ungsfast fat. Lax med basilikasås och primörer (4 portioner). 4 laxfiléer. Lax med basilikasås och primörer (4 portioner). 4 laxfiléer 1 tsk salt
Ugnsbakad lax med sesamstekta primörer, 4 port

Ugnsbakad lax med sesamstekta primörer, 4 port

Lägg laxen i ugnsfast form, salta och peppra och. Serveras varmt tillsammans med laxen. 500 gr lax i bit. baka sedan laxen till en innertemperatur på 42 grader, ca 8 min. 500 gr lax i bit
Fänkålskryddad Lax med primörer

Fänkålskryddad Lax med primörer

Fänkålskryddad Lax. Stöt fänkålsfrån och pepparkornen grovt i en mortel, blanda i saltet och häll blandningen i påsen, se till att blandningen fördelas väl över laxen
Rökt lax

Rökt lax

Det vankas primörer för ohemula summor. Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen med lax. Till blir det som sagt primörer
Inkokt lax med pressgurka och majonnäs

Inkokt lax med pressgurka och majonnäs

Servera gärna med färska primörer som grön sparris, sockerärtor, rädisor och lättkokt salladslök. Dra bort skinnet från laxen, garnera med skivad citron och gurka
Toskansk lax

Toskansk lax

Vårprimörerprimörer (t. Toscansk lax200 g lax, i fyra bitar salt peppar 2 msk olivolja 50 g smör 3 klyftor vitlök 25 körsbärstomater 5 dl babyspenat 4 dl vispgrädde 0,75 dl parmesanost, färsk och riven 0,75 dl blandade örter, färska och hackade (t
Inkokt lax med vårprimörer och dillkräm

Inkokt lax med vårprimörer och dillkräm

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillkräm 2 msk majonnäs 1 kruka(or) dill 2 dl crème fraiche 0 odefinierad salt 1 tsk grovkornig senap 0 odefinierad svartpeppar lax 3 st lagerblad 1 msk salt 0,5 dl ättiksprit 600 gram laxfilé(er) 1 l vatten 0,5 st gul lök(ar) 5 st svartpepparkorn 1 kruka(or) dillstjälk(ar) Primörer 0 odefinierad olivolja 1 tsk honung 0 odefinierad salt 1 knippa(en) sparris 550 gram mixmorötter Köp receptet Näringsvärde Kcal