Lax rödbetsrisotto recept

Rödbetsrisotto

Jag valde att äta risotton med lax och Chrisse ville ha en köttbit till. Vi fortsätter att testa Mildas nyheter och idag har turen kommit till œMilda mat Rostad Vitlök & Citrontimjan  Rödbetsrisotto 4 portioner 2 rödbetor 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2,5 dl Milda mat Rostad Vitlök & Citrontimjan 1 lök 4 dl risottoris 1 msk flytande margarin 50 g rucolasallad 1 dl riven parmesan fisk/kött/kyckling sallad Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 20-30 minuter
Fetaostgratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

Fetaostgratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram lax , benfri Fetaostcreme 2 dl matlagningsyoghurt 200 gram fetaost 1 tsk rosmarin 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Garnering 1 ask krasse Rödbetsrisotto 5 dl grönsaksbuljong 400 gram rödbetor 2 msk smör 2,5 dl avorioris 1 st gul lök(ar) , finhackad 3 msk olivolja 0,5 dl parmesanost , riven 1 st vitlöksklyfta(or) , finhackad Köp receptet

Laxlunch från bra app

Gjorde lax med fetaoströra och serverade det med röd quinoa med tomater och champinjoner. (I receptet skulle man dock egentligen ha rödbetsrisotto) Skar portionsbitar av ca 500 gr lax. På laxen bredde jag sedan fetaoströran som bestod av 1,5 dl matyoghurt, 150 gr fetaost, hackad färsk rosmarin, salt och peppar. Laxen gräddades i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter