Jag valde att äta risotton med lax och Chrisse ville ha en köttbit till. Vi fortsätter att testa Mildas nyheter och idag har turen kommit till œMilda mat Rostad Vitlök & Citrontimjan Rödbetsrisotto 4 portioner 2 rödbetor 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2,5 dl Milda mat Rostad Vitlök & Citrontimjan 1 lök 4 dl risottoris 1 msk flytande margarin 50 g rucolasallad 1 dl riven parmesan fisk/kött/kyckling sallad Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 20-30 minuter
Gjorde lax med fetaoströra och serverade det med röd quinoa med tomater och champinjoner. (I receptet skulle man dock egentligen ha rödbetsrisotto) Skar portionsbitar av ca 500 gr lax. På laxen bredde jag sedan fetaoströran som bestod av 1,5 dl matyoghurt, 150 gr fetaost, hackad färsk rosmarin, salt och peppar. Laxen gräddades i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter