Röktlax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Lägg i den röktalaxen, smaka av. Strimla laxen. Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
280 g valfri pasta. 4 skivor röktlax (ca 100 g). 280 g valfri pasta 300 g Philadelphia Original 0. 5 citron , saften60 g färsk bladspenat salt svartpeppar 4 skivor röktlax (ca 100 g)2 salladslökar , strimlade
/ I samma kastrull, lägg i lite smör och stek löken, tomaten, laxen och spenaten. This pasta was made in a second, and is both fresh, delicious and filling at the same time
Sila av pastavattnet och blanda pastan med laxsåsen. Skär laxen i strimlor och skölj spenaten. Pasta. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lax och spenat
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa