Vänd ner räkorna, dillen, rommen, salt & peppar. Mixa kavringen fint i en mixer, tillsätt smöret. Nu adderar vi till lite gravad lax och bröd och vips har vi skapat oss en bakelse istället för en tårta
Lossa kanten och bred rom över laxröran. Strimla laxen. Tillsätt lax, lök och dill. 300 g kavring. 200 g kallrökt lax. 150 g röd stenbitsrom. 300 g kavring. 200 g kallrökt lax. 150 g röd stenbitsrom
Rom. Kör sönder kavringen i en matberedare. Skär lax och matjessill i små bitar. Blanda ihop det med de hackade örterna, rivna pepparroten, färskosten, gräddfilen och löjrommen
Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Dela laxen i mindre bitar. Tag bort formens kant och garnera tårtan med de hårdkokta skivade äggen, räkorna, gurkskivorna och den röda rommen
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Garnera med räkor, rom, citronbitar och dill. Garnera med räkor, rom, citronbitar och dill. 250 g kavring. 250 g skalade räckor, hackade i mindre bitar ( kan bytas ut mot gravad lax, el så hälften av lax o räkor). 250 g kavring. 250 g skalade räckor, hackade i mindre bitar ( kan bytas ut mot gravad lax, el så hälften av lax o räkor)
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född