Skivorna av kallrökt lax la vi på de färska, strödde gräslök på, rullade samman och la i en form. Lägg rulladerna med skarven nedåt i en smord ugnsfast form
Lax. Rulla ihop till rullader. Lägg en laxskiva och 1 msk färskost på varje rödtunga. Lägg rulladerna i en smord form och tillaga i 150° varm ugn i cirka 20 minuter
Hacka dillen och tärna laxen. Rulla ihop rödspättefiléerna och fäst ihop rulladerna med en tandpetare. Blanda Philadelphia, dill, rökt lax och peppar i en skål
Jag gjorde kallrökt lax till jul som jag nu har en del kvar av i frysen, fick lite hemlagad hummerfond över efter nyår som det borde göras något med och som vanligt låg det lite västerbottenost och myste i kylskåpet
Räkor, lax, gurka, citron, ägg, rullad ost, rullade skinkskivor. Jag tycker räkorna är självklara, de passar bra med ägg som i sin tur också passar bra med lax
På så vis blir det en lång laxsida som kan rullas ihop till en fin laxrullad. Det här sättet att tillaga lax har jag gjort några gånger för längesen, men som med så många andra recept har det glömts bort litegrann
parmaskinka (vår tanke var kallrökt lax, men ibland får man inte med sig allt hem när man handlar). Till varmrätt gjorde vi Oxrullader i gräddig balsamvinägersås
Tisdag den 11 augusti – Lax- och kräftsås med zucchinipasta. Söndag den 16 augusti – Rullader med rödkål och kokt potatis. 200 g kallrökt lax. 200 g kallrökt lax