Lax terrin recept

Kallrökt lax och potatisterrin med palsternacka

Kallrökt lax och potatisterrin med palsternacka

Skär upp eller stansa ut rundlar (puckar) med ett mått och lägg upp på tallrikar med laxrosor. Plasta och låt terrinen stelna i kylen, ca 4 timmar. 8 skiva kallrökt lax
Läcker terrine

Läcker terrine

Eller rökt lax. Bryn souvasköttet hastigt i en stekpanna och servera tillsammans med terrinen. 8 skivor souvasrökt ren eller rökt lax
Lax & Sparristerrine

Lax & Sparristerrine

Malin hade inte lax i utan extra sparris. Denna terrine inspirerad av Louise som blev årets mästerkock bjöd Malin på
Avokadoterrin med lax och gurka

Avokadoterrin med lax och gurka

Lägg tunna skivor strimlad rökt lax och tomathack längst upp. Till huvudrätt bjöd Kajsa på en fräsch och lättsmält terrin
Mousseline på gädda och lax

Mousseline på gädda och lax

Använd färsen till queneller, terrin eller dumplingfyllning. Lax. Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet
Varm potatis och spenatterrin

Varm potatis och spenatterrin

Fisk av olika slag kanske lax. Skala och strimla potatisarna i små, smala bitar. Mixa eller finhacka spenaten
The Bull & Last, Kentish Town

The Bull & Last, Kentish Town

På Lauras bräda ser ni bland annat koljakrokett, sprats (liknande sardiner), makrillpaté,  potted shrimps, rödbetsgravad lax och saftigt soda bread och vi åt som ni nog förstår, under vördnad ett tag
Laxterrine

Laxterrine

Lägg plastfolie i terrineformen och klä den med resten av den kallrökta laxen så att de tunna skivorna ligger omlott
God jullunch med ädelost

God jullunch med ädelost

Jag har inte kommit på någon rätt som jag är sugen på själv, men idag mindes jag att jag har ätit grönkålsterrin, vilket är ett jättegott tillbehör till köttbullar, skinka eller lax
Fisk- och vinkväll

Fisk- och vinkväll

Därefter serverades den första varmrätten, räksoppa med kallrökt lax, musslor och räkor. Sen kom en helt underbar förrätt bestående av en fisk- och krabbterrin serverad med kalixrom, havskräftsstjärt, krabbkött, dill- och gräslökskräm och vinägrett
Julmat men ändå inte

Julmat men ändå inte

Känn med en potatissticka så att terrinen är varm i mitten, då är den klar. Fisk och skaldjurspaté 10 portioner 750 g färsk fiskfilé i småbitar (varav hälften lax)250 g kräftstjärtarsalt, vitpeppar, cayennepeppar3 ägg7 dl vispgrädde1/2 citron, rasp och saft1/2 dl hackade färska örter, t ex dill, gräslök, dragonGör så här. 4 Fyll en terrinform eller portionsformar och baka i ugn, 150 grader
Sparristerrin med getost

Sparristerrin med getost

Sparristerrin. Skär upp sparristerrinen i centimetertjocka skivor och ta av plasten. Servera terrinen med lite sallad och citronvinägrett
Laxtartar med dijon

Laxtartar med dijon

Bara lite av varje att lägga på terrinen. Laxtartaren jag hade till förätt tyckte jag smakade lite för mycket apelsin så det vill jag helt ta bort
Potatisterrine med smak av pepparrot.

Potatisterrine med smak av pepparrot.

Jag hade blivit tilldelad lax i någon form. Potatisterrine var en av rätterna vi lagade, här med smak av pepparrot, den passar utmärkt både som förrätt eller på en Buffé