Lax ugn creme fraiche recept

Ugns stekt lax med creme fraiche

Ugns stekt lax med creme fraiche

Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den i ugnen med ett täcke av cremefraiche. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form
Lax i ugn med grönsaker och crème fraiche

Lax i ugn med grönsaker och crème fraiche

Vispa ihop cremefraichen med fiskfond och pressad citron. Här har jag gjort en mycket enkel lax i ugn som går väldigt snabbt att förbereda om man har ont om tid när kvällen kommer
Lax med täcke av zucchini, ingefära och creme fraîche

Lax med täcke av zucchini, ingefära och creme fraîche

En resa till Island fick oss riktigt sugna på fisk. Häll därefter i cremefraichen. riv ned en tesked färsk ingefära i cremefraichen och smaka av med salt
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Lax i ugn med västerbottensost

Lax i ugn med västerbottensost

Blanda cremefraiche och ost till en röra och bre ut det på laxen. Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst
Lax i ugn med citron & dillsås

Lax i ugn med citron & dillsås

Denna gång använde jag mig av lax men det är även gott med ex torsk. Lägg den fisken i en ugnssäker form
Recept: Lax i ugn med rom och dill

Recept: Lax i ugn med rom och dill

Koka samman vatten, fond, cremefraiche, grädde och senap någon minut i en kastrull. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
Lax under crème fraichetäcke

Lax under crème fraichetäcke

Smöra en ugnsform. Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt. Sätt ugnen på 225 grader. Bred crème fraiche över, ca 5 mm
Lax i ugn med spenat och parmesan

Lax i ugn med spenat och parmesan

Bred ut crème fraiche över spenaten och lägg laxbitarna ovanpå. Här använder jag genvägen med smaksatt crème fraiche
Lax i ugn

Lax i ugn

Lax på spenaten. Ca 20 min 200 grader 1st hel laxsida (skinnfri). 2,5 dl vispad créme fraiche. Spenat i botten