27FärsklaxCitronOlivoljaBasilika ParmesanSaltTill middag la jag olivolja och salt i en form och laxen med skinnsidan ner ovanpå. Sen åkte den in i ugnen på 175-200 grader i ca 10-15 minuter
Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Lägg på laxbitarna. Fräs spenaten i smör-&rapsolja och lägg i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200°. Häll såsen i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. 4 bitar laxfilé à 125 g. 1 msk hackad färsk rosmarin
snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Förra veckan hittade jag det här goda receptet med lax i ugn. 600-800 g färsk ben- och skinnfri lax. Sätt ugnen på 200 grader. Bred blandningen över laxen och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. 600-800 g färsk ben- och skinnfri lax
Ta i när det gäller de färska örterna som laxen ska vila på när den är i ugnen, som ni ser på våra bilder så var vi lite för snåla, dom har nämligen en tendens att krympa mycket mer än vad man kanske kan tro