Skär laxen och torsken i mindre bitar. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör. Till det drack vi vitt vin från Chile med druvan chardonnay som passade väldigt bra
Jag tror att vi är rätt många som knatar ner till fiskhandlaren på fredagar och köper med oss en bit lax hem till helgen – i alla fall brukar jag göra det
Lax och västerbottensost i fin kombo. 8 portioner 8 portionsbitar lax 200 gram riven västerbottenost 5 dl grädde 1 dl chilisås salt och peppar Lägg laxen i en form. 8 portionsbitar lax
Snitta laxfilen till fickor ej ända ned i lagom stora portionsbitar. Vinsås. Salta och peppra laxen. Hacka och fräs löken, häll i vatten, buljongtärning, vin
Tillsätt whisky och vin och koka ner till hälften. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Lite vin- och chokladfrågor lades till och sedan var det dags för mat. Nu till dagens mat, som blev baconlindad lax med mozzarella och till det krämig potatisgratäng och sallad