Tillsätt sedan cremefraichen. 5 dl Cremefraiche. 300 gram laxfilé. Smält smöret i en gryta. Hacka purjo och schalotten lökarna och pressa vitlöken, häll i grytan
Blanda ihop grädde / cremefraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Lägg sedan upp laxfiléerna på rök galler och krydda med citronsalt, svartpeppar, vitlökspulver, dill och gräslök
Tillsätt cremefraiche och låt koka upp. Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost. 4 laxfiléerca 150 g gorgonzolasmält smör till penslingsaltSås. 1 dl vitt mtl vin (har du annat vin så kan du minska mängden lite)1 msk fiskfond2 dl cremefraicheen stor klick smörKlippt gräslökSmaka av med örtsalt och vitpepparGör så här. 4 laxfiléer
Blanda det med cremefraiche och hackade örter. Örtkryddad laxfilé på grillen 4 port. 1 hel bit laxfilé ca 800 g-1 kg. 2 dl cremefraiche. 1 hel bit laxfilé ca 800 g-1 kg
Ädelostfylld laxfilé lindad med bacon. Blanda samman crème fraiche och ädelost, salta och peppra. Skär en skåra i varje laxfilé, salta med Jamies salt och fyll skåran med kräm
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 2 dl cremefraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 700-800 g färsk laxfilé i bit. 2 dl cremefraiche. 100 g creme cheese