Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas. Låt såsen koka under sporadisk omrörning i minst 10 minuter eller tills den får lagom tjock såskonsistens
Lägg laxen i en ugnsform. Topping. Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar, och bred på laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över
Lägg laxfileérna i en ugnssäker form. Dela blomkålen i mindre bitar och koka dessa mjuka i vatten. Låt sparrisen koka med några minuter och plocka sedan ur dessa
Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Hela fiskar (runt 1½ kg) kokas lättast i ugnen. Kokas fisken i 200°C blir den fortare färdig men inte lika saftig
Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås