Lägg laxfiilén i en smord ugnsform, ringla lite olivolja över och salta och peppra. Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar
Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor
Avsluta med att ringla över lite olivolja, nypressad citronsaft och lite nymalen svartpeppar. Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar
Pressa lite lime och ringla ev över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Under tiden koka sockerärtor och sparris, jag brukar alltid smaksätta vattnet med salt, råsocker och en klick smör
Blanda bulguren med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. olivolja. Chilikryddad lax med en bulgursallad fylld med cashew, ruccola och aprikoser
olivolja. Sen är det ju såklart smarrigast med färskpotatis, men man tager vad man haver…. olivolja. Jag brukar vara väldigt försiktig med vinäger, tar kanske en del olja och en halv del vinäger
Hacka därefter broccolin i mindre bitar och blanda med det färdigkokta riset och lite olivolja. Gör i ordning laxen genom att strö citronpeppar på laxens båda sidor och pensla på lite olivolja