8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Gott laxrecept med ost som är från boken "Fredagsgourmet" från Allt om mat med vissa ändringar. Servera med kokt potatis eller mos och en kall sås till
Lägg fisken på ett ugnssäkert fat med kanter. Filéa fisken och ta bort skinnet. Sjud såsen några minuter och smaka sedan av den med lite kajennpeppar ytterst försiktigt
En härlig laxrätt med inslag från Medelhavetmed syrliga smaker och härlig doft av oregano, till det ett nyttigt ris med quinoa som ger en lite nötigare smak och ser trevligt ut