Sätt ugnen på 175°C. Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen)
Detta recept på hel laxfilé är ett bra exempel på att det enklaste ibland är det godaste. Oftast är det billigare att köpa en hel laxsida och dessutom är det perfekt när man ska laga till många
Nedan får du ett recept på en god laxfilé med soltorkade tomater, basilika och fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Här finns receptet. Färsk fisk kan vara bland det godaste. På bilderna ser ni lax, stekt broccoli och lök samt min underbara kalla sås med b la creme fraiche, honung och dill
Receptet på räksåsen lägger jag ut imorgon. Receptet på laxen kommer här. Jag lagade pankopanerad laxfilé och till den serverades potatismos, sparris och en kall räksås
Här kommer receptet på den apelsinmarinerade laxen som vi åt för några dagar sen. Till laxen åt vi crushed potatoes och en romsås som jag lägger ut receptet på imorgon
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet