En riktigt klassiker bland husmanskost är ju laxpudding. Laxpudding 4 port. Grädda i 200 grader mitt i ugnen tills äggstanningen stannat och rätten fått fin färg, ca 30 min
Gör helst laxpuddingen dagen innan den ska ätas om du har möjlighet. Smörj en mellanstor ugnsform med smör och varva sedan potatis, lök, dill, lax och lite äggstanning i 4 lager. Slå resten av äggstanningen över potatisen och sätt in formen i ugnen på 175 grader i ca. 45-60min eller tills äggstanningen har stannat
Vispa samman ägg, mjölk och peppar och häll äggstanningen i formen. Har du bråttom. Koka potatisen först – då behöver puddingen stå i ugnen i ca 20 min
Vispa i hop äggen med grädden, smaka av med salt och peppar, häll äggstanningen i formen. Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravad lax kvar i frysen så var det dags att ändra på det
Smörj en mellanstor ugnsform med smör och varva sedan potatis, lök, dill, lax och lite äggstanning i 4 lager. Slå resten av äggstanningen över potatisen och sätt in formen i ugnen på 175 grader i ca. 45-60min eller tills äggstanningen har stannat
Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Skala och halvera potatisen, koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten ca 15 min eller tills potatisen är mjuk
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan