Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd mjölk, grädde, vitpeppar och dill. Grädda i nedre delen av ugnen tills laxpuddingen är genomgräddad, ca 25 minuter. 2 msk dill
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
finhackad dill. En riktigt klassiker bland husmanskost är ju laxpudding. Smörj en ugnsform lätt med lite smör och varva sedan skivad potatis, lök, strimlad lax, dill och lite nymald svartpeppar
Hacka dillen grovt. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. 1 st dill. Skala och koka potatisen nästan färdig i lättsaltat vatten och låt den svalna