Den första laxrätten jag tillagade under söndagen, laxpudding med äggstanning. Grädda laxpuddingen i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter, tills den har fått fin färg
Grädda gärna flera laxpuddingar på en gång och frys in. I övrigt som i vårt recept. DAGENS RECEPT15-02-18LAXPUDDINGLaxpudding är en härlig gammaldags rätt som hör till den traditionella husmanskosten. Beräkna då 4 urvattnade sillfiléer, ca 400 g, till receptet. Beräkna 1 burk lax, ca 250 g, till vårt recept
Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Jag kollade efter recept på nätet och i kokböcker och blev lite förvånad över att många recept innehöll kokt potatis och även lök, så minns jag inte min uppväxts laxpudding