4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmadlax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Skeda över lite äggstanning, täck med laxskivor och skeda ut ytterligare lite stanning. 4 portioner480 g rimmadlax i ca 1 cm tjocka skivor800 g fast potatis, skalad40 g smör till puddingen2 gula lökar, finskivade3 ägg1 1/2 dl vispgrädde1 citron, finrivet skal1 kruka dill, grovskuren1 citron, i klyftor140 g smör, skirat till serveringSalt och nymald svartpepparSätt ugnen på 175 grader. Höj eventuellt värmen till 200 grader mot slutet så laxpuddingen får fin färg. 480 g rimmadlax i ca
Skeda över lite äggstanning, täck med laxskivor och skeda ut ytterligare lite stanning. Höj eventuellt värmen till 200 grader mot slutet så laxpuddingen får fin färg. 480 g rimmadlax