4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Skira smöret och servera det till laxpuddingen. 4 portioner400 g rimmad lax8-10 kokta skalade potatisar1 gul lök1 dl hackad dillÄggstanning. Grädda laxpuddingen i ca 45 minuter mitt i ugnen. 400 g rimmad lax
4 portioner480 g rimmad lax i ca 1 cm tjocka skivor800 g fast potatis, skalad40 g smör till puddingen2 gula lökar, finskivade3 ägg1 1/2 dl vispgrädde1 citron, finrivet skal1 kruka dill, grovskuren1 citron, i klyftor140 g smör, skirat till serveringSalt och nymald svartpepparSätt ugnen på 175 grader. Höj eventuellt värmen till 200 grader mot slutet så laxpuddingen får fin färg. 480 g rimmad lax i ca