En snabb och så enkel laxsås som vi just har inmundigat med lite pasta till. Laxsås 2-3 port2 vitlöksklyftor, pressade400 g laxfilé i mindre bitar3 dl grädde, valfri sort½ dl vatten100 g frusen hackad spenat, (ca 6 stycken "ploppar" om spenaten är frusen så)salt och peppar½ dl riven parmesanostev. Laxsås 2-3 port
Fyll en stor kastrull med vatten och sätt på plattan. Finhacka löken och vitlöken. Lägg en klick smör i en stekpanna och lägg i laxen när pannan blivit varm
Koka upp vatten till pastan och låt koka enligt anvisningar ca 8-12 min. Tina laxen några minuter på svag värme i micron så att den lätt går att skära i kuber
Även om ”snabbmat” finns inom lågkolhydratkost så är nog detta en utav mina favoriter, måste nog göra den lite oftare bara – Snabb laxsås med sjögräsnudlar