Laxtårta kavring gelatin recept

Laxtårta med löjrom och räkor

Laxtårta med löjrom och räkor

Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Bred ut smeten på kavringsbottnen i formen
Krämig laxtårta

Krämig laxtårta

Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen och blanda om ordentligt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. 200 g kavring. 3 gelatinblad
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. 100 g kavring. 4 st gelatinblad
Laxtårta 2.0

Laxtårta 2.0

Finhacka, eller mixa kavringen. Den här är utan gelatin och kan alltså ätas av vegetarianer som äter fisk och mjölkprodukter
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. 100 g kavring. 4 gelatinblad. Receptet gäller för 12 bitar 100 g kavring 50 g Arla® Svenskt Smör 4 gelatinblad 200 g kallrökt lax ½ dl hackad färsk gräslök 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm stött svartpeppar 1 krm stött rosépeppar 100 g löjrom eller stenbitsrom
Räk- och laxtårta

Räk- och laxtårta

Finhacka, eller mixa kavringen. Krama ur gelatinbladen och smält dem i någon matsked kokande vatten. Även om påsken är slut för den här gången, bjuder jag på ett helt fantastiskt recept på räk- och laxtårta
Laxtårta

Laxtårta

Tårtan har en kavringsbotten och en fyllning med vilken sorts lax som helst, vare sig den är gravad, kokt eller rökt så funkar den att användas här

Laxtårta

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme. Ta från värmen och rör ner ett par skedar av fyllningen i gelatinet

Laxtårta

Hacka kavring i matberedare, tillsätt smör. Blanda övriga ingredisenser, tillsätt gelatin sist. Lägg gelatin i blöt (10 min), krama ur, smältes i kastrull på svag värme. 200 g kavring. 4 gelatinblad

Laxtårta

Riv kavringen på rivjärn och blanda smulorna med smöret. Tillsätt det smälta gelatinet i fiskfärsen och kör på låg hastighet

Laxtårta

Rör ner gelatinet och häll smeten över kavringsbotten. Skär kavringen i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare tillsammans med det smälta matfettet

Laxtårta.

Smält gelatinen på svag värme och rör ned i smeten. 100 g kavring. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. kavring 100 g kavring

Laxtårta med räkor

Riv eller smula kavringen, blanda med smöret. Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i fyllningen

Laxcheesecake

På julbordet eller på vilket buffébord som helst är denna laxtårta supergod. Enkel att göra också - det kan låta som att den blir väldigt kladdig utan gelatin men den blir faktiskt väldigt fast och fin